Podologie

Jarenlange ervaring & vakmanschap

Wij bieden uitkomst bij een groot scala aan voetklachten

Heb je pijn aan je voeten? Zijn je voeten vaak oververmoeid? Heb je klachten aan je rug, knieën of heupen?  Waar komen de klachten precies vandaan? Zijn er mogelijk oplossingen voor? Houdingsklachten en veel van de klachten aan rug, heup en knie vinden hun oorsprong in de voeten. Veelal kunnen dit soort klachten worden opgelost door goed schoeisel en aangepaste zolen. Wietze de Haan is eigenaar van Baron Schoenmakers & Podologen en hij heeft zich sinds 2005 bekwaamd als podoloog en daarna als kinderpodoloog. Voor een groot scala aan voet- en houdingsklachten zijn er gerichte oplossingen te bedenken vanuit zijn uitgebreide kennis van de podologie. Heb je zelf klachten waarvan je denkt dat onze podoloog uitkomst kan bieden? Heeft je kind mogelijk ondersteuning nodig bij het lopen of in de schoenen? Kom langs of bel voor een afspraak. Wietze helpt je graag weer op de been!

Hoe gaan we te werk?

Precies op jou afgestemd. Zo doen wij dat.

Wanneer je kiest voor Schoenmakerij Baron en onze specifieke dienstverlening op het gebied van podologie, kies je voor jarenlange ervaring en deskundigheid. Wat zijn de klachten? Waar doet het pijn? Podoloog Wietze de Haan maakt een inschatting van jouw specifieke probleem en biedt daarbij toegespitste oplossingen. Helemaal afgestemd op jouw situatie om je zo goed mogelijk van je klachten af te helpen.

Inhoud bewerken

Voetklachten

De podoloog kan helpen bij onder andere:

– voorvoetklachten
– hielklachten
– zenuwklachten
– teenafwijkingen
– voetdeformaties
– houdingsklachten (knieën, heup, rug, nek)
– voetklachten bij kinderen

Ook bij systeemziekten, zoals reuma of diabetes, die vaak gepaard gaan met (ernstige) voetklachten kan een podoloog voor aangename voorzieningen zorgen.

Inhoud bewerken

Onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de podoloog wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

 • Anamnese: u wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.
 • Ganganalyse: uw looppatroon wordt geobserveerd en eventueel op video vastgelegd.
 • Houdinganalyse: uw houding wordt gemeten.
 • Functieonderzoek: de podoloog A+B beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten een afwijking vertonen.
 • podografie: met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.
 • schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen.
Inhoud bewerken

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de podoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. 

Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de podoloog ook besluiten u door te verwijzen naar een medisch specialist of een voetverzorger.

 

Beoordelingen

Onze klanten aan
het woord

Baron Schoenmakers & Podologen houdt ervan om spullen op te knappen en daarbij de hoogst mogelijke service te verlenen. Maar wat vinden onze klanten van onze dienstverlening? Bekijk hier een aantal reviews die wij online ontvingen of deel uw ervaring met ons.

Had een ongebruikelijke vraag en dat wordt door Baron zonder problemen opgelost, super!

  Ellen Novara-da Lima

  Deze mensen hebben er verstand van. Altijd goede service en reparaties naar tevredenheid of daarboven.

   Marc Wolsink

   Fijne en erg gekwalificeerde schoenmakerij. Mijn vrouw heeft daar orthopedische zooltjes gekocht. Fijn geholpen en ze loopt er direct 2 x 20 km mee.

    Frits Bouwens:

    Een betere schoenmaker kunt u niet vinden. Goed vakkundig personeel. Met gevoel voor humor en altijd correct naar de klant toe. Ze geven goed advies.

     Albert Loorbach

     Waanzinnige sortering aan veters en schoenpoets. Mijn leren tas is weer perfect gerepareerd. Snelle en betrouwbare service. Top plaats!

      Bart de Vries

      Goede vaklieden zéér tevreden en goede kwaliteit.

       Jan Dijkstra